Het klimaat


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos

Op Rhodos heerst een mediterraan klimaat. Een dergelijk klimaat staat garant voor milde, maar wel vrij natte winters en droge, hete zomers. Hou er bij een bezoek aan het eiland rekening mee dat de oostkant vaak enkele graden warmer is dan de westkant. Dit temperatuursverschil heeft natuurlijk alles te maken met de invloed van de zee, zeestromingen en de wind. Rhodos kan dankzij zijn ligging rekenen op een aanzienlijk aantal zonuren en in de zomer heerlijk warm water. Rhodos wordt niet voor niets aanzien als één van de warmste, zoniet "het" warmste Griekse eiland en ook de zeewatertemperaturen behoren tot de hoogste van de Middellandse Zee.

Wanneer u een strandvakantie wenst te ondernemen naar Rhodos doet u er goed aan deze bij voorkeur te boeken tussen juni en halverwege oktober. Vooral voor wie niet geconfronteerd wil worden met de grote drukte is vooral de periode van begin september tot midden oktober een aanrader. In de maanden juli & augustus is het namelijk vaak erg druk op Rhodos. Hou er rekening mee dat de temperaturen in de zomermaanden ook aanzienlijk kunnen oplopen. Temperaturen van meer dan dertig graden zijn zeker geen uitzondering terwijl het in de regio van Lindos zelfs bloedheet kan worden met temperaturen tot 40 graden.

 

Rhodos is geen zogenaamde winterzon bestemming. De temperaturen zakken in de winter vaak tot onder de 20 graden en de toeristische sector op het eiland ligt dan zo goed als volledig stil. Niet weinig hotels sluiten dan ook in oktober hun deuren om ze pas opnieuw te openen in april of zelfs mei.

Wie een reis naar Rhodos onderneemt om de natuurpracht van het eiland in al zijn facetten te aanschouwen kan eveneens kiezen voor de maand mei. Het weer is dan wel nog een beetje wispelturig, maar het is volgens kenners zonder enige twijfel de mooiste maand om het eiland te verkennen.