Souvenirs


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos

Sinds jaar en dag is het voor veel reizigers een gewoonte om van hun vakantiebestemming souvenirs mee te brengen voor de thuisblijvers. Ook op Rhodos kunt u op verschillende plaatsen souvenirs kopen zoals in de winkelcentra van Rhodos-stad en Lindos. Het aanbod aan souvenirs is bijzonder uitgebreid en er is voor ieder wel wat wils te vinden. Misschien heeft u het meer begrepen op een grappig souvenirtje zoals een seksistisch plastic poppetje of misschien wilt u toch liever iets echt authentiek Grieks? Op zowat alle toeristische plaatsen (en zeker in steden als Rhodos-stad en Lindos) is op iedere hoek van de straat wel iets van souvenir te vinden. Neem ook zeker een kijkje in het aanbod van prachtige postkaarten, u zult er de thuisblijvers alleen maar van doen watertanden!

 

Wanneer u op zoek bent naar echte mooie en traditionele souvenirs doet u er goed aan deze niet te kopen in één van de winkelcentra, maar in de kleinere (en vaak gespecialiseerde) winkeltjes of zelfs gewoon op straat. In de zogenaamde Sokratou-straat in Rhodos-stad wordt bijvoorbeeld prachtig koper- en houtsnijwerk verkocht. Daarnaast kunt u eveneens op verschillende plaatsen (zoals bij Archangelos en Kolymbia aan de Lindos Highway) met de hand vervaardigd aardewerk kopen. De ateliers die in deze straat zijn gevestigd beschikken elk over hun eigen specialiteit.

Hou er bij uw zoektocht naar souvenirs wel rekening mee dat Griekenland een bijzonder strenge wetgeving heeft wat betreft het uitvoeren van (echte) voorwerpen uit de oudheid. Daarnaast dient u er zich als toerist bewust van te zijn dat Rhodos doorheen de jaren een zeer belangrijke toeristische status heeft gekregen waardoor de meeste zogezegd echte voorwerpen toch vaak namaak blijken te zijn.