Transport


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos


Met het vliegtuig:

Vanuit België en Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen al dan niet rechtstreeks naar Rhodos. Vooral de luchtvaartmaatschappijen die gekoppeld zijn aan reisorganisaties zoals Thomas Cook Airlines en Jetairfly onderhouden gedurende een bepaalde periode van het jaar rechtstreekse vluchten met het eiland. In de meeste gevallen ligt deze periode tussen april en oktober. Ook verschillende andere maatschappijen zoals Olympic Air en Aegean Airlines onderhouden verbindingen met het eiland, al gaan deze vluchten over het algemeen altijd via een tussenlanding in Athene.

Met de bus:
Rhodos beschikt over een vrij uitgebreid busnetwerk dat door twee maatschappijen wordt verzorgd. Vooral voor reizigers die bus nemen vanuit Rhodos-stad is zo goed als iedere plaats op het eiland vrij eenvoudig te bereiken. Bussen zijn op Rhodos een goedkoper manier van transport. Een ritje van Rhodos naar Lindos (zo'n 55 kilometer) kost u slechts enkele euro's.

 

Taxi's en huurauto's:
Op verschillende plaatsen op het eiland bevinden zich taxistandplaatsen. Ook op de luchthaven kunt u een beroep doen op een taxi om u naar uw accommodatie te brengen. Taxi's zijn vooral voor grotere excursies niet zo populair omdat er natuurlijk rekening gehouden dient te worden met een aanzienlijk prijskaartje, maar toch is de prijs van een taxi op Rhodos aanzienlijk goedkoper dan in België of Nederland. U kunt wanneer u een grote excursie wenst te ondernemen het beste een auto huren. Hou er tenslotte ook nog rekening mee dat er voor bepaalde routes of omstandigheden een toeslag wordt gerekend (bijvoorbeeld voor de bagage wanneer u naar de luchthaven dient gebracht te worden). Het is daarnaast eveneens zo dat er voor bepaalde trajecten niet met een meter wordt gewerkt, maar met vaste prijzen.

Te voet:
Net zoals op de andere Griekse eilanden kunt u op Rhodos prachtige wandelingen maken. Er zijn op het eiland op verschillende plaatsen parkeermogelijkheden zodat u daar uw auto kunt achterlaten en te voet de omgeving kan verkennen. Het spreekt vanzelf dat ook de verschillende steden zich perfect lenen om te voet te verkennen.

Met de scooter:
Het is op verschillende plaatsen op het eiland mogelijk om een scooter te huren. Met een scooter het eiland verkennen is net als op de andere Griekse eilanden populair onder jongeren. Hou er wel rekening mee dat u ook op Rhodos in het bezit dient te zijn van een bromfietscertificaat. Wanneer u dit niet heeft en u wordt tegengehouden door de lokale autoriteiten kunt een flinke boete verwachten.