Activiteiten


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos

Bergbeklimmen
Er valt heel wat te doen op Rhodos, maar bergbeklimmen op het eiland is zonder enige twijfel een unieke ervaring. Er zijn maarliefst 44 routes in verschillende klimgebieden. Indien u zelf over niet voldoende ervaring beschikt wordt het ten sterkste aangeraden om een beroep te doen op één van de ervaren klimmers en gidsen die op het eiland wonen en werken. Hou er daarnaast rekening mee dat er geen voorzieningen aanwezig zijn.

Wind- en kitesurfen
Zowel aan de oostkust als de westkust zijn verschillende wind- en kitesurfscholen terug te vinden. De westkust is in eerste instantie een fantastische plaats voor ervaren windsurfers. Ook beginners kunnen hier terecht, maar daarbij dient rekening gehouden te worden met de actuele weersomstandigheden. Ook aan de oostkust kan worden gesurft, maar daar is er doorgaans aanzienlijk minder wind.

Duiken
Zowel beginners als ervaren duikers kunnen op Rhodos hun hart ophalen. In de haven van Mandraki bevinden zich verschillende duikersboten die van daaruit een aantal excursies organiseren naar de baai van Kalithea. Naast deze baai worden nog verschillende andere interessante duikspots bezocht.

 

Wandelen
Rhodos is een eiland waarop u prachtige wandelingen kunt maken. Er zijn verschillende gebieden op het eiland waar zich grote parkeerplaatsen bevinden en waar u, uw auto kunt achterlaten. Het eiland beschikt daarnaast over verschillende panoramische uitkijkpunten van waaruit een fantastisch uitzicht heeft op de omgeving. Geniet optimaal van de natuur en de pracht en praal van het eiland en probeer uw auto zoveel mogelijk aan de kant te laten staan.

Zwemmen
De oostkust van het eiland herbergt enkele bijzonder mooie en windstille zandstranden. U kunt fantastisch zwemmen bij aliraki, Kolymbia, Tsambika en Vliha.

Golf
Rhodos is geen echt paradijs voor golfers. Er bevindt zich namelijk slechts één golfplaats met 18 holes op het eiland. Deze is terug te vinden aan de oostkust en meer bepaald in Afandou.