Bezienswaardigheden


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos

Het Tsambika klooster
Het Tsambika klooster is gelegen op de gelijknamige berg. Het Byzantijnse klooster dateert van de 14e eeuw en vertegenwoordigd een belangrijke functie op het eiland. Het klooster is een belangrijke plaats waar vrouwen naartoe komen die problemen hebben om kinderen te krijgen. Ook voor reizigers is een bezoek aan het Tsambika klooster een leuke ervaring.

The Seven Springs
The Seven Springs is een locatie waar zoals de naam doet vermoeden zeven bronnen elkaar ontmoeten en vervolgens uitmonden in een klein meer. Er bevindt zich hier een taverne en er is een parkeerplaats waar u, uw auto achter kunt laten. Het was op deze plaats dat rond 1930 een irrigatie systeem werd gebouwd. Deze had als functie de bewatering van de olijfgaarden in Kolymbia, welke in de buurt is gelegen.

De vlindervallei
De zogenaamde vlindervallei is een belangrijke toeristische locatie van midden juni tot september. Binnen deze periode zijn hier duizenden vlinders terug te vinden die de vallei een fantastische aanblik geven. Doorheen de vallei lopen verschillende aangelegde paden die u tot vlakbij de vlinders brengen waarna u ze kunt fotograferen. Het wordt bezoekers vriendelijk gevraagd om niet aan de bomen te schudden of in de handen te klappen om de vlinders niet te storen.

Kritinia kasteel
Kritinia kasteel is een mooie bezienswaardigheid op het eiland dat werd gebouwd door de Venetianen rond 1309. Wanneer u op het eiland bent is een bezoek aan dit kasteel zeker een aanrader.

 

Kalithea SPA
De minerale bronnen van het Kalithea SPA zijn sinds jaar en dag bekend omwille van hun heilzame werking. Reeds in vroegere tijden werd een bad in de bronnen aangeraden door Hippocrates. Het waren de Italianen die de baden gebouwd hebben in 1929. In de onmiddelijke omgeving is een mooi strand terug te vinden. Kalithea is meteen de enige locatie waar het zogenaamde scuba diving wordt toegelaten.

Rhodos-stad
Rhodos-stad is voor de meeste toeristen de eerste kennismaking met het eiland. De oude stad werd in 1988 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er loopt een speciaal wandelpad langs de muren omheen de stad welke u zeker eens moet bewandelen. Ook de haven van de stad is wondermooi en zeker een bezoek waard. Verder is hier eveneens een archeologisch museum terug te vinden welke is gevestigd in het oude ziekenhuis van de Johanniterridders. Een andere niet te missen bezienswaardigheid is het paleis van de grootmeester. We raden u aan om een wandeling te maken door de stad, want op iedere hoek is wel iets nieuws terug te vinden waarvan u even op zult kijken. Doorheen de stad bevinden zich eveneens verschillende Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën.

Monte Smith
Op de oostelijke hellingen van Monte Smith bevindt zich de historische stad Rhodes. Reizigers vinden hier enkele interessante bezienswaardigheden zoals een gerestaureerd stadium en de overblijfselen van de tempel van Apollo. Monte Smith heeft z'n naam verkregen sinds de Napoleon oorlogen. Toen werd deze locatie gebruikt als observatiepost door de Engelse admiral Sydney Smith. Vanaf deze locatie heeft u een werkelijk subliem uitzicht op de Turkse kust.

Monolithos
Monolithos staat vooral bekend omwille van het gelijknamige kasteel dat op korte afstand van de stad terug te vinden is. Het kasteel bevindt zich op een 260 meter hoge rots en werd in het verleden door de ridders als uitkijkpost gebruikt. Er bevindt zich in de ruïnes een kapelletje dat tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik is. Reizigers kunnen bij een bezoek aan het eiland niet om dit kasteel heen. Vanaf het kasteel heeft u een werkelijk subliem uitzicht op de omgeving.

Embona
Embona is één van de meest pitoreske dorpen van het eiland. Daarnaast is het tevens het centrum van de wijnteelt. Het dorp is gelegen aan de voet van de berg "Atairos", welke beschikt over de hoogste piek van het eiland. De berg bereikt op z'n hoogste punt namelijk een hoogte van 1215 meter. Niet alleen wijnkenners brengen een bezoek aan het dorp, het heeft ook nog enkele mooie bezienswaardigheden te bieden zoals de tempel die werd opgedragen aan de Griekse God Zeus en de kleine St. John's kerk.

 

Kamiros
Kamiros is één van de drie historische steden op het eiland en meteen de enigste die werd gebouwd zonder verdedigingsmuren. Kamiros is echter niet zomaar een historische stad, het is één van de best bewaarde Griekse steden uit de oudheid. Er wordt verwacht dat de stad werd verlaten rond de tijd van Christus. Wat de reden is waarom de stad op deze manier achtergelaten werd is echter een compleet vraagteken. Hoewel hier reeds heel wat onderzoek naar werd verricht is de reden tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Kamiros mag bij een bezoek aan het eiland zeker niet overgeslagen worden!

Filerimos
Filerimos is één van de drie historische steden op Rhodos. In het verleden was deze locatie de landingsplaats voor invallende legers. Het was daarnaast eveneens de locatie waar onder andere Venetiaanse handelslieden en ridders woonden. De ligging van de stad hoog boven de zeespiegel zorgt er voor dat u van hieruit een fantastisch uitzicht heeft op de omgeving en natuurlijk de zee. Op de site is onder andere de 14e eeuwse kerk van Our Lady of Filerimos te bezoeken. Filerimos is absoluut één van de niet te missen bezienswaardigheden op het eiland.

Prasonissi
Prasonissi is een eiland dat door middel van een zandplaat is verbonden met het vaste land. Op het zuidelijkste punt van het schiereiland bevindt er zich een vuurtoren. Op dit punt in zee stroomt de Middellandse Zee over in de Egeïsche Zee.

Lindos
Lindos is één van de prachtigst gelegen dorpen van het eiland en bestaat uit witte huizen. Bezoekers van het dorp kunnen al dan niet te voet de Acropolis bereiken. Lindos is zo mooi en kan op zoveel interesse rekenen dat het onder monumentenzorg is komen te staan. Het dorp is gelegen op een afstand van zo'n 55 kilometer buiten Rhodos-stad. Hou er rekening mee dat het hier vooral in het hoogseizoen bijzonder druk kan zijn.