Reisadvies


Vluchten RhodosVakantie RhodosHotel RhodosVliegtickets RhodosVakanties RhodosErvaringen hotels Rhodos

Algemeen
Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan het ondernemen van een reis naar Griekenland / Rhodos.

Criminaliteit:
Reizigers vormen geen specifiek doelwit in Griekenland. Net zoals op het Griekse vasteland zijn toeristen ook op Rhodos bijzonder welkom. De lokale bevolking is er zich van bewust dat de toeristische sector een belangrijke bijdrage levert aan de welvaart van het eiland / land. Hou er tenslotte wel rekening mee dat er net zoals overal op drukke toeristische plaatsen zakkenrollers actief zijn.

Gezondheid:
Net zoals op het Griekse vasteland is de medische verzorging ook op Rhodos over het algemeen goed te noemen. Toch verschilt de gezondheidszorg op bepaalde vlakken nog aanzienlijk ten opzichte van die in België en Nederland. Hou er daarnaast zeker rekening mee dat de wachttijden bijzonder lang kunnen zijn en de kosten hoog kunnen oplopen. Zorg er daarom steeds voor dat u over een gepaste reisverzekering beschikt en dat u zelf de nodige medicijnen bij zich heeft. Het leidingwater op Rhodos is in principe gewoon drinkbaar, maar het wordt toeristen toch aangeraden om flessenwater te drinken. Er is geen enkele verplichte inenting voor reizigers die vanuit België of Nederland een reis naar Rhodos willen ondernemen. Wanneer u in hygiënisch onzekere omstandigheden reist is het aan te raden een update te nemen van Hepatitis, Tetanus, etc.

 

Bosbranden:
Net zoals op het Griekse vasteland en op de andere eilanden bestaat er in de zomer een aanzienlijke kans op bosbranden. Hou er rekening mee dat u, wanneer u de natuur in trekt, geen afval laat rondslingeren. Maak daarnaast geen vuur in droge gebieden, want u verliest de controle over het vuur voordat u het weet. Wanneer u, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, een beginnende bosbrand opmerkt, wordt u gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de toeristische politie of de lokale brandweer.

Kamperen:
Het is in heel Griekenland en dus eveneens op het eiland Rhodos verboden om wild te kamperen. Er wordt op de Griekse eilanden nog meer dan op het Griekse vasteland nadrukkelijk op toegezien dat deze regel niet overtreden wordt. De plaatselijke autoriteiten treden dan ook bijzonder streng op tegen iedere inbreuk op deze regel. Er gelden bijzonder hoge boetes voor terwijl u in het meest extreme geval zelfs gedurende 24 uur kan worden vastgehouden.

Drugs:
Griekenland is één van de landen die bijzonder streng optreedt tegen mensen die in het bezit zijn van drugs. Een handelaar in drugs kan voor een rechtbank in Griekenland zelfs tot een levenslange celstraf worden veroordeeld.

 

Fotografie:
Over het algemeen is het overal toegestaan om foto's te maken. Het is echter niet toegestaan om Griekse schepen van de landsverdediging te fotograferen. Wanneer u er niet zeker van bent dat u in een musuem foto's mag nemen doet u er goed aan eerst navraag te doen bij de informatiedesk.

OPGELET!
Net zoals overal in Griekenland en dus ook op de Griekse eilanden geldt er een streng verbod op het uitvoeren van voorwerpen uit de oudheid. In ieder geval is het aanbod van dergelijke voorwerpen bijzonder beperkt en zijn de meeste antiquiteiten die verkocht worden vaak namaak.